Fortsätt till huvudinnehåll

Synpunkter på min blogg

Från början var detta meningen att det bara skulle vara sammanställningar av olika ämnen - det syns ganska tydligt om man kollar de första inläggen. Då var det naturligt att jag försökte pressa in allt som jag hade lagrat under just det ämnet. Sedan blev det en del som hittade hit och då började jag mer skriva för att jag fick respons.

Men det är en hel del jag borde försöka ändra på. "Bloggspråket" innebär ju i högre grad talspråk, korta meningar och korta "artiklar". Jag bryter nog mot alla de där! ;o)
  • Talspråk - kommer jag nog inte att klara av att hålla på att skriva. Jag tycker inte om att läsa det för mycket själv, så jag försöker hålla mig lite ifrån det, förutom när jag är ute efter någon "effekt" i ett inlägg.
  • Korta meningar - hoppsan! Där sket jag mig ordentligt... Jag ska försöka korta av mina inlägg mer.
  • Korta inlägg - hoppsan igen! Det är väldigt mycket så att jag sammanställer en massa källor under en och samma inlägg, vilket gör att den sväller rejält. Det blir lite smått trögläst och jobbigt, men jag har svårt att vara kortfattad... :o( Ska dock försöka att hålla igen lite mer!

Jag tycker mig få bra feedback från de omröstningar jag har igång´. Jag tycker det är skittrevligt att få höra av de som läser!
Mer kommenterer! :o)


//Zac

Kommentarer

  1. Punkt 1
    Talspråk eller skriftspråk, använd det som passar dig, det är du som skall känna dig bekväm med hur du skriver.

    Punkt 2
    Korta meningar är inget självändamål, formulerar man sig tydligt är det inga problem för en normalbegåvad att hänga med i lite längre meningar.

    Punkt 3
    Många av inläggen jag sett skulle funka att mer eller mindre klippa upp i delar och bara sättta en ny rubrik på varje del, och kanske skriva en ingress och kanske en sammanfattning.

    Det viktigaste i bloggformatet är ju att skriva rakt ur hjärtat och inte finjustera så mycket, det kan man spara tills man ev. skall redigera ihop skiten till en bok. ;-P

    SvaraRadera
  2. Jo... *skyldig* Har nog sett dem som mer eller mindre kapitelindelning...


    //Zac

    SvaraRadera
  3. Måste erkänna att sedan jag började "prenumerera" på dina inlägg, så är det så lätt att glömma att gå in och kommentera, kanske något för mig att fundera över!

    Tycker fortfarande att det du skriver och ger är "outstanding", mycket bra läsning och många eye-opener! "Du är ju klok som en bok" :o)

    Varför ändra på ett vinnande koncept??

    SvaraRadera
  4. Tack Maja, det värmer. Visst är det så att försvinner lusten att skriva i och med att jag försöker anpassa mig så låter jag nog hellre bli! ;o)

    Men sådant som kommit upp är sådant som jag egentligen är medveten om och vill ändra, så förvänta er lite kortare inlägg fr o m nu! *försöker i alla fall*

    Man vänjer sig snabbt vid att läsa ett visst media, jag kör t ex i stort sett allt via RSS - Google Reader. Jag blir lite villrådig och ovan om jag går till sidorna i fråga... Riktigt bra bloggprogramvara har stöd för RSS även för kommentarerna så då missar man inte det heller! :o)

    Tycker det är synd att så pass många LC-bloggar har valt passagen, bl a hade knappast t ex Piltson lagt ner om han/hon hade haft bättre verktyg att styra sin blog - tror jag. Dessutom är stödet för RSS dåligt och ytligt.

    Synpunkter på att jag delar in mina inlägg med små rubriker? Jag tror det på kvällstidningssätt blir lite mer lättläst då? Även då inläggen är evighetslånga?

    Trist det där med reklamen, jag skall plocka bort pryl efter pryl så jag hittar dem... Jag tycker nog inget på sidan är så viktigt att det är grund för reklam! Jag menar, jag tittar ju inte ens på TV4... ;o)


    //Zac

    SvaraRadera
  5. Det viktigaste är ju att du inte tappar lusten att skriva. Det var därför jag föreslog att du skriver som du brukar för att sedan när det är färdigt kolla igenom om det går att dela upp i flera olika artiklar, det jag reagerat på har ju varit att en och samma artikel har innehållit två eller flera olika ämnen.

    Delar man upp dem och sätter rubriker funkar de ju även bättre med rss eftersom man ju där oftast bara ser rubriken och inledningen.

    Men gör då uppdelningen efter att du skrivit klart så att du inte stör den skrivrytm som ju uppenbarligen fungerar bra för dig.

    SvaraRadera
  6. Fortsätt som du har börjat, om du ändrar för mycket då kommer vi kanske inte att känna igen oss till slut.

    Att ha en speciell/egen stil tycker jag är viktigt i bloggvärlden. Om alla skrev på liknande sätt med samma upplägg/layout så skulle man säkert tröttna att läsa bloggar till slut.

    Håller med Kenneth, huvudsaken är att du känner att det är roligt att skriva och delge oss på DITT sätt. Om du sedan vill förändra något så ”hänger” jag med på det :o)

    Att dela in dina inlägg med små rubriker tycker jag låter bra.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Smidigt med Gmail m fl

Oj vilken enkel och smidig liten länkhjälp jag sprang på för ett tag sedan. Tipset förutsätter för övrigt att man använder gmail . GmailThis! <-- Dra och släpp länken till vänster på ditt bokmärksfält. När du sedan markerar något på någon sida som du vill skicka till någon så klicka sedan på länken du sparat och vips! så har du ett snyggt förpackat mail med allt du behöver. Rekommenderas. TinyURL Jag har ytterligare en, som också är riktigt bra - tinyURL . När man stöter på länkar som är kilometerlååååånga så har vi en tjänst här som kortar ner dem betydligt. Inte minst är det av nytta i många mailprogram etc som har en förmåga att radbryta mitt i länkarna vilket är riktigt skitirriterande... TinyURL! <-- Gör samma sak med denna. Supersmidigt och rekommenderas å det grövsta! //Zac EDIT: Har uppdaterat så att länkarna faktiskt fungerar, såg det när jag höll på med ' Vem länkar vem? ' :o)

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.