Fortsätt till huvudinnehåll

Skolk är samhällets fel!

Förstår att AB är emot skolk i slutbetyget med tanke på att de själva tycks definiera skolk som all frånvaro oavsett orsak.
Skolk i betyget spelar nog mindre roll tror jag. Möjligt att det blir än mer pinsamt att få 30h skolk i betygetsammantaget än att man hoppat över ett par dagar en termin och fått skäll där och då. Signalen till de ströskolkande kan nog dock vara väl så stark - skolket är inte bortglömt s a s.

Erfarenhet

Själv skolkade jag sönder min gymnasietid fullständigt - vi pratar frånvaro på hundratals timmar varje termin. Ångrar mig grymt mycket idag då det var fullständigt bortkastad tid att läsa in gymnasiet på Komvux tio år senare. En passus om det - av de närmre 30 elever i min Komvuxklass så var det kanske jag och två, tre till som överhuvudtaget var intresserade av att gå vidare till högskola. Resterande var där som en ren åtgärd för att få en ny a-kassaperiod...

Ny attityd

För mig hade nog trots allt en sådan sjukt pinsam notering om skolket i eldskrift i terminsbetygen hjälpt tror jag. Men samtidigt så har man en helt annan attityd mot skolk idag - man har handlingsprogram och en uppmärksamhet mot de som hamnar snett. Men det är också det som jag har så förtvivlat svårt att förstå i debatten...

Snacka om förenklad bild...

Varför står en enkel - överförenklad förvisso - handling som att addera ihop det man har noterat under terminen i betyget mot vidare steg för att åtgärda problemet med en skolkande elev? Om rottingmajor Björklund hade föreslagit att vi nu ersätter alla åtgärder mot skolk med noteringen av skolk i betyget så hade jag förstått raseriet - men nu?

Struntåtgärd iofs

Detta ser för all del på förhand ut som en sisådär-åtgärd, men den är knappast påhittad för att ersätta andra åtgärder. Skolket kostar en massa helt onödiga pengar och tar resurser från alla andra, inklusive de svaga eleverna. Individen som skolkar är den som är skyldig - ingen annan. Inte skolan, inte samhället, inte läraren.

Vilka är det som för ett överförenklat resonemang egentligen?

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smidigt med Gmail m fl

Oj vilken enkel och smidig liten länkhjälp jag sprang på för ett tag sedan. Tipset förutsätter för övrigt att man använder gmail . GmailThis! TinyURL Jag har ytterligare en, som också är riktigt bra - tinyURL . När man stöter på länkar som är kilometerlååååånga så har vi en tjänst här som kortar ner dem betydligt. Inte minst är det av nytta i många mailprogram etc som har en förmåga att radbryta mitt i länkarna vilket är riktigt skitirriterande... TinyURL! //Zac EDIT: Har uppdaterat så att länkarna faktiskt fungerar, såg det när jag höll på med ' Vem länkar vem? ' :o)

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man l...

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.