Fortsätt till huvudinnehåll

Om PP

Jag tycker att namnet 'Piratpartiet' sannerligen är ett kasst namn. Visst har jag förståelse för att det är en air av gränslöshet, av frihet och egenhändigt uppbyggd demokrati - men namnet är och förblir ganska kasst. Nästan omöjligt att tvätta bort grabbighet och piratkopieringsstämpeln...

Yrvakna...

Nu är det plötsligt på tapeten med integritetombudsmän och allt möjligt... Tomma ord som inför förra valet? Kanske, jag tror ändå att den enda chansen att egentligen påverka dessa frågor är rösta på Piratpartiet i EU-valet, 2009.
Och FRA-frågan är på väg upp igen... Det slutar aldrig!

Integritetspolitk - NOT!

För att klargöra min ställning:
jag har ingen som helst agenda om att "sno saker gratis" eller snylta eller annat
 - det handlar om att värna grundläggande medborgliga och demokratiska rättigheter - något som helt glömts bort bland de etablerade jättepartierna, M o S. Deras integritetspolitik är just det - (snö-)M o S...

Fram med resultaten!

Jag tänker rösta på PP tills jag ser reella resultat - och då inte bullshit som de utspel som synts i media de senaste dagarna. Att man kan rösta bort grundläggande integritet för sina medborgare och sedan ett halvår sedan sitta i en öppen debatt och prata om hur viktigt det är med integritet och rätten till ett privatliv... Jag tror jag kräks! Näe, de har bevisat sina ståndpunkter, och i andra fall hur de viker sig för partipiskan.
Så PP i EU-valet 2009 är det enda som antagligen känns värre än partipiskan! :o)

Hämnd!

Jag skall inte heller skyla det faktum att det i mångt och mycket handlar om hämnd. Hämnd för hur lättvindigt politikerna behandlar våra privatliv, hur lättvindigt politikerna dumpar grundläggande rättsskydd, hur lättvindigt man ljuger och pratar i nattmössan om så oerhört viktiga frågor.
Så PP i EU-valet 2009 är det som gäller.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället, fildelning, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring AB1234, DN1SvD123

Kommentarer

  1. Peter Johansson18 maj 2009 kl. 20:50

    Håller återigen med dig helt och hållet! Jag funderade faktiskt på detta för några dagar sedan huruvida det är så lämpligt egentligen och marknadsföra sig som "pirat", jag menar det ordet associerar man ju inte direkt till nåt bra, möjligen att begreppet "pirat" innehåller nån parallell till ett liv i frihet eller att man gör som man själv vill, men inget som långsiktigt är bra eller inom lagens ramar egentligen, och nog fattar väl de flesta får man hoppas att hela denna debatt är djupare än att folk bara är lata och vill slippa betala för sig.

    Nu är väl de flesta sympatisörer smartare än att de inte ser igenom själva ordet men det kommer kanske klinga lite falskt i större arenor som EU politiken.

    Anledningen till att jag själv tänker rösta på Piratpartiet är enbart för att just debatten kring integritet och politiken kring detta behöver nyanseras. Det känns som om de etablerade politikerna idag verkar sitta lite väl obekymrat på sina stolar när opinionen stormar för fullt.

    En tanke som intresserar mig är vad som skulle hända om man som ett land (tex Sverige) Öppet skulle ställa sig helt på "piraternas" sida i upphovsrätts och integritets debatten och vad det skulle innebära för konsekvenser/förändringar för det samhället, med tanke på att vi sitter mitt i ett enormt komplicerat spindelnät av lagparagrafer och ekonomi.

    SvaraRadera
  2. Svenska folket måste sett, när programladaren i Agenda frågade Stadsministern:

    - Du sa JU att ingen ungdomsgeneration ska jagas!
    - Ingen undomsgeneration jagas heller, inte av Polis. "Jag håller mitt ord!"
    - Men man kan ju gå till domstol!
    - Är det då OK att då ladda för enskillt bruk?
    - Det är en fråga om moral och samvete!
    - Behöver då barnfamiljer inte oroa sig om fildelning?

    Det är en fråga om moral tydligen, precis som att gå mot "Röd gubbe", så fort du går mot "RÖD" gubbe så åker du dit!

    SvaraRadera
  3. Bra kommentarer och åsikter - jag tog mig friheten att kopiera ett stycke från dig, anonym.


    //Zac

    SvaraRadera
  4. Fast att gå mot röd gubbe är väl straffbefriat?

    Dvs det är fortfarande förbjudet men vidlåter inga böter om du gör det?

    (Att _inte_ gå mot röd gubbe, oavsett om det är vid ett övergångsställe eller en välbeväpnad AFA-medlem, handlar förstås mer om ren självbevarelsedrift än förbud. Det gör ont att bli påkörd, ni vet :)

    Många lagar är också till för just en etik- och moral- och skyddsbehövande förstärkning; t ex IPRED-lagen. Det är måhända en abnorm lag, men den moral den inducerar i många är att det är fel att fildela ((upphovsrättsskyddat material)).

    Det är väl ändå rätt okej, eller?

    Nackdelen är förstås att IPRED är en slägga, när det handlar om att laga en spricka i ett fönster.

    Det vore bättre med tejp - eller ett nytt fönster.)

    SvaraRadera
  5. Att gå mot röd gubbe kan fortfarande kosta böter, då det kan falla under ansvarsbestämmelserna under trafikförordningen... ;o)

    IPRED-lagen åsidosättr mängder av rättsprinciper som gällt i demokratiska och humanistiska samhällen i 100-tals år - OCH DET ÄR SÅLEDES ALDRIG OK.

    BORT, BORT OCH BORT!

    Den stora frågan är faktiskt om fönstret skall vara kvar överhuvudtaget.


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Smidigt med Gmail m fl

Oj vilken enkel och smidig liten länkhjälp jag sprang på för ett tag sedan. Tipset förutsätter för övrigt att man använder gmail . GmailThis! <-- Dra och släpp länken till vänster på ditt bokmärksfält. När du sedan markerar något på någon sida som du vill skicka till någon så klicka sedan på länken du sparat och vips! så har du ett snyggt förpackat mail med allt du behöver. Rekommenderas. TinyURL Jag har ytterligare en, som också är riktigt bra - tinyURL . När man stöter på länkar som är kilometerlååååånga så har vi en tjänst här som kortar ner dem betydligt. Inte minst är det av nytta i många mailprogram etc som har en förmåga att radbryta mitt i länkarna vilket är riktigt skitirriterande... TinyURL! <-- Gör samma sak med denna. Supersmidigt och rekommenderas å det grövsta! //Zac EDIT: Har uppdaterat så att länkarna faktiskt fungerar, såg det när jag höll på med ' Vem länkar vem? ' :o)

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.