Fortsätt till huvudinnehåll

När började FRA-frågan?

Mitt eget engagemang började faktiskt redan 2007, den 25 maj 2007, mer bestämt, så kom mitt första inlägg som behandlade galenskaperna med FRA.

Jag tror faktiskt att jag var rejält tidigt ute - fast jag var ganska ensam då... :o(

25 maj, 2007:

Alliansen överrens om buggning

Ja... nu tycks rättsosäkerheten och Bodströmssamhället vara över oss...
I nästa vecka kommer regeringen att kunna presentera en uppgörelse som ger polisen rätt att bugga och använda preventiva tvångsmedel.
(Källa.) Innan så opponerade sig vänsterpartiet, miljöpartiet, centern och kristdemokraterna mot förslaget, men sedan man undantagit advokatkontor och läkarmottagningar så tycks i alla fall centern och kristdemokraterna vara beredda att ytterligare tumma på allas vår rättssäkerhet. Vansinne! Det skall i fortsättningen räcka med att man kan "anta" att någon skall begå brott något som i praktiken betyder att det är fritt fram med buggning av oss alla. Jag vet faktiskt inte om den ytterligare häpnadsväckande uppgiften att man i efterhand inte behöver meddela offret för avlyssningen i efterhand om det visat sig vara felaktiga grunder för avlyssningen har avskaffats också... Problemet med sådana här lagar är att det är lätt att införa, men mycket, mycket svårt att i efterhand avskaffa! Vill till detta addera ett av de bästa uttalanden jag hört en politiker göra angående övergången till ett övervakningssamhälle:
Demokrati och frihet försvaras inte med inskränkningar av mänskliga rättigheter. Lagstifta hederligt. Låtsas inte att det handlar om terrorism om det egentligen rör fildelning, folkbokföring, skatter, varuhandel och flyktingar. Åtgärden hindrar inte terrorism, den riskerar att skada förtroendet för EU om den visar sig stå i strid med rättsstat och fri- och rättigheter. Det är lätt att gripas av hat mot terrorister, jag inser det. Men att tumma på fri- och rättigheter det är att ge efter för angreppen mot rättsstaten, att ge efter för våra värderingar.
Charlotte Cederschiöld (m), eu-parlamentariker om övervakningslagen som eu myglade igenom. Citatet sammanfattar nog faktiskt alla mina åsikter när det gäller inskränkningarna i våra rättigheter och vår privata sfär.

Historierevision!

Och nu påstås att hela frågan var styrt av lobbyister? Jag tror jag spyr - mitt engagemang är helt obetalt, idiotier är idiotier oavsett avsändare.
Min solida övertygelse är att lobbyisterna möjligtvis kom in när väl bloggbävningen var ett faktum.
Historierevision för att förklara varför gammelmedia tappat både styrfart och kurs...

Andra om detta

http://blogg.frihetfildelningfeminism.se/2009/03/jag-har-ingen-egen-vilja.html
http://deepedition.com/2009/03/01/regeringens-spinndoktorer-gar-igang/
http://federley.blogspot.com/2009/03/dn-ger-klarsyn.html
http://henrikalexandersson.blogspot.com/2009/02/fra-nu-blev-jag-sa-dar-trott-igen.html
http://isobelsverkstad.blogspot.com/2009/03/bonniers-regisserar-forsvaret-for.html
http://minamoderatakarameller.blogspot.com/2009/03/jag-har-protesterat-pa-egna-meriter.html
http://odsvall.se/blog/2009/03/vilka-ar-de-politiska-motiven-bakom-dns-artikel/
http://opassande.se/index.php/2009/03/01/dagens-nyheters-brist-pa-akta-gravande/
http://opassande.se/index.php/2009/03/01/fy-skams-dagens-nyheter/
http://rickfalkvinge.se/2009/03/01/fra-motstandet-arrangerades-av-pr-byraer-fran-mars/
http://www.dn.se/nyheter/politik/grasrotter-effektiv-pr-1.810458


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , DN12345678910111213141516

Kommentarer

  1. Mm ,, samma här det var samtidigt som bodström eran.

    SvaraRadera
  2. Men igentligen redan med Echelon...

    Redan baserat på detta började vi diskutera runt ämnet om jag inte har fel.

    Vi var igentligen tidigare ute än staten i Sverige självt.

    Men klart ,, hutmånga hjärnor tillsammans är inte bloggarna.

    Med tanke på den feedback man får genom sina klienter så motsvarar det alla bloggsurfande mer eller mindr eoch även mer därtill eftersom mycket länkas och sprids vidare till vänner osv.

    SvaraRadera
  3. Från piratpartiets valmanifest till valet 2006 (är inte säker på när det publicerades, men antagligen någon gång under sommaren):

    "Låt inte FRA bli inrikesspionage. Försvarets Radioanstalt, FRA, har hittills ägnat sig åt militär signalspaning mot främmande makt. Det finns ett förslag om att utvidga FRA:s verksamhet till att övervaka all trådbunden trafik som passerar landets gränser. Detta skulle i praktiken omvandla FRA till ett inrikesspionage, eftersom en stor del av den normala internettrafiken vid något tillfälle passerar gränsen av tekniska skäl. Förslaget är olämpligt och ska inte genomföras."

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Smidigt med Gmail m fl

Oj vilken enkel och smidig liten länkhjälp jag sprang på för ett tag sedan. Tipset förutsätter för övrigt att man använder gmail . GmailThis! <-- Dra och släpp länken till vänster på ditt bokmärksfält. När du sedan markerar något på någon sida som du vill skicka till någon så klicka sedan på länken du sparat och vips! så har du ett snyggt förpackat mail med allt du behöver. Rekommenderas. TinyURL Jag har ytterligare en, som också är riktigt bra - tinyURL . När man stöter på länkar som är kilometerlååååånga så har vi en tjänst här som kortar ner dem betydligt. Inte minst är det av nytta i många mailprogram etc som har en förmåga att radbryta mitt i länkarna vilket är riktigt skitirriterande... TinyURL! <-- Gör samma sak med denna. Supersmidigt och rekommenderas å det grövsta! //Zac EDIT: Har uppdaterat så att länkarna faktiskt fungerar, såg det när jag höll på med ' Vem länkar vem? ' :o)

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.