Maud Olofssons satsning på 100 miljoner kronor till kvinnors företagande borde uteslutande gå till att stimulera fler kvinnor att starta företag. För det är fortfarande färre kvinnor som vågar ta steget. Men med generellt förbättrade villkor för att driva småföretag talar allt för att det blir fler såväl män som kvinnor. Att däremot ge miljoner till kvinnor som i dag driver företag är helt enkelt diskriminering av manliga småföretagare samt en kränkande och nedvärderande uppfattning om kvinnors förmåga att lyckas utan politiska åtgärder.(Källa.) Och visst är det så, jag har sagt det förut och kan gott säga det igen: särbehandling och inkvotering är inte av godo någonstans - oavsett om det gäller män, kvinnor eller invandrare. //Zac
Kommentarer
Skicka en kommentar
Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.
Instämmer helt satsningen borde givetvis gå till att få fler kvinnor till, att ta steget att starta företag. Inte till de som redan driver företag. Fruktansvärt orättvist mot män.
SvaraRaderaJag tror också att de män och kvinnor som redan driver företag idag är lika som bär. Det är nog kvinnor som prioriterar karriär framför familjeliv. Eller starka kvinnor som lyckas kombinera båda delarna.
Fruktansvärt orättvist!
Sedan kan kvotering diskuteras. Hur ska man få in samtliga grupper, utan att titta bland olika etniska grupper, kvinnor, män, sjuka, m.m....
SvaraRaderaArbetsgivarna har ofta en förutfattad mening om vilken slags personal de söker....Det är en slags omedveten diskriminering tror jag. Eller omedvetna fördomar.
Anonyma jobbansökningar tror jag är en lösning. Då kanske de anställer människor som de aldrig annars mött.
Sedan Att Maud vill satsa på kvinnor som redan driver företag är inget konstigt... Alliansen vill satsa på de "starka". I det här fallet kvinnor som redan mycket väl klarar av att försörja sig. En "stark elit män och kvinnor". Det är jämlikt för Maud?
SvaraRaderaAtt man trampar på män och inte helt prioriterar andra kvinnor att våga, visar bara att det är borgerlig politik vi bevittnar anser jag.
Detta tänk går som en röd tråd genom borgerlig politik. Satsa på de som redan klarar sig bra. Det är "kränkande och nervärderande feminister".
Detta gynnar definitivt inte jämställdhetsdebatten.
Phuuu... Nu slipper du mig på ett tag. Vore roligt att höra vad andra anser:)
SvaraRaderaEn kombination av medborgarlön och ett grundavdrag i nivå med existensminimum skulle göra att alla intresserade skulle våga starta företag, oavsett kön.
SvaraRaderaAlla former av riktgade bidrag bidrar ju till en snedvriden konkurrens, liksom mitt älsklingshatobjekt - startaegetbidrag.
Om jag vill starta en pizzeria på min hemort kan jag säkerligen få startaegetbidrag till det, jag kommer därför att kunna hålla lägre priser än de andra fyra pizzeriorna i den lilla ort jag bor i. Eftersom konkurrensen redan på grund av överetablering är stenhård har ingen av dem några stora marginaler, det är alltså sannolikt att flera, kanska alla, kommer att gå omkull. Eftersom jag själv troligen saknar tillräcklig kompetens för att driva företag, speciellt en restaurang kommer jag troligen också att gå i konkurs.
Då har startaegetbidraget gjort att alla som arbetar på fem pizzerior blivit arbetslösa och dessutom skuldsatta upp över öronen.
Om man i stället ger alla den grundtrygghet en medbograrlön innebär, och att man inte behöver betala skatt förrän man tjänar så pass att man kan leva på det utan bidrag, skulle möjligheten finnas att starta eget utan att behöva konkurrera på ojämnlika villkor med någon annan.