19 glas vin...
– På två personer har de druckit mellanöl och vin för 945 kronor, säger TV 4:s nyhetschef Anne Lagercrantz.(Källa.)
Nu tror jag inte historien alls är helt slut i och med Schenströms avsked. Jag känner då rakt inte till någon typ av jourtjänst där man överhuvudtaget får inmundiga alkohol. Så historien, och hemligstämpeln, om vem som var jouransvarig lär fortsätta. Frågan är om regeringen vågar fortsätta med hemligstämpeln? Parallellerna mellan hur Persson hanterade historien med Danielsson är mycket besvärande för Reinfeldt.
Reinfelds "försvar"
"Hon var jävligt glad i hatten."– Vem har sagt att hon var onykter? Har ni något bevis för det? Ni måste komma ihåg att ibland bygger ni historier som inte finns. I det här fallet finns den helt enkelt inte.
– Alla som känner Ulrica Schenström vet att glad i hatten inte är ett tillstånd utan ett karaktärsdrag hos henne.
Tråkigt att se hur en normalt duglig politiker som Reinfeldt hanterar dessa affärer. Riktigt, riktigt uselt. Rondellhundsteckningarna hanterade han stramt och handfast, rent av skolboksmässigt, men de andra affärerna har varit katastrofala. Och jag har tidigare uttryck
Lena Melin sammanfattar
- Fel nummer ett var att säga att det inte handlade om en privat relation utan var ett professionellt möte. Två människor som pussas på krogen har slutat att vara professionella för länge sedan.
- Fel nummer två var att inte erkänna att Ulrica Schenström var påverkad. I det fallet överprövades statsministern efter bara någon timme av TV 4:s reporter som sade att hon var glad i hatten men inte redlös. Statsministrar bör se till att de inte kan tillrättavisas.
- Fel nummer tre är att hålla hemligt vem som hade regeringskansliets krisjour under krogkvällen. Eftersom Reinfeldt kritiserade den förra regeringen för hemlighetsmakeri på just den punkten var det oövertänkt. Maktens ständiga vilja att skydda sig själv blev åter tydlig.
- Fel nummer fyra var att hålla Ulrica Schenström om ryggen trots att det var uppenbart för alla att hon betett sig olämpligt. Mycket enklare hade varit att erkänna dumheten, att säga att ett allvarligt samtal ägt rum. Därmed hade affären sannolikt varit utagerad. Fjädern hade aldrig blivit en fet höna.
- Fel nummer fem var att gå till attack. Reinfeldt ifrågasatte varför reportrar ställde frågor. Det kan möjligen fungera om man har fast mark under fötterna. Men befinner man sig, som Reinfeldt, på gungflyg är det direkt kontraproduktivt.
- Fel nummer sex var att förlänga plågan för henne. Reinfeldt lät henne ta time-out, för att bara några timmar senare – mitt i natten – meddela hennes avgång.
Länkar
DN-ledare: Befogad time-out
DN: Ulrica Schenström avgick i natt
DN:s Henrik Brors om Schenströms avgång: Det framstår som att han leder en instabil regering.
DN: Läs Ulrica Schenströms avskedsansökan i sin helhet
SvD: Reinfeldt har gjort saken ännu värre
SvD: Reinfeldts ledarskap bör ifrågasättas
SvD: Peter Eriksson: "Att Reinfeldt har ljugit är det allvarligaste"
SvD: Reinfeldt pressas - "Jour eller inte?"
AB: Otryggt när statsministern krisar när det krisar
AB: FÄLLD - AV VINNOTAN
Mina egna inlägg i affären: 'Arbetsro för regeringen' och 'Släpp pansartaxen!'
//Zac
Men..
SvaraRaderaFinns det överhuvudtaget NÅGOT i de uppräknade "fem fel" som inte (s) konsekvent använt under alla år???
Det är som alltd. När VI gör det är det rätt, när "någon annan" gör det är det sååå klandervärt.
Rätt löjligt egentligen, men sån är ju svensk politik ständigt.
(Ska fixa ett kto så jag slipper vara anonym)
Två fel gör absolut inte automatiskt ett rätt... Klumpigheter och misstag är klumpigheter och misstag - helt oavsett partipolitisk tillhörighet!
SvaraRaderaNu har jag bara skrivit blogg under alliansens regeringsperiod, men jag har varit aktiv på andra politiska forum och då hårt kritiserat många "S-affärer". Men jag tycker nog att det faller sig naturligt att man kritiserar makten i första hand.
Men visst är det svårt att inte dra på munnen då regeringen uppför sig exakt på samma sätt som de så sent som för ett drygt år sedan kritiserade regeringen Persson för. Pinsamheter är fortfarande pinsamheter oavsett partitillhörighet... ;o)
//Zac
En stilla undrar - vad betalar man för en flaska bra vin på krogen? EN flaska hyfsat vin kostar kring 1000-lappen.
SvaraRadera"– På två personer har de druckit mellanöl och vin för 945 kronor, säger nyhetschef Ann Lagercrantz. För den summan får man 21 mellanöl eller 12 stora glas vin, motsvarande en hel bag-in-box, på den aktuella krogen.
SvaraRadera(Källa.)
Det låter inte som den dyraste krogen i Gävle direkt... :o)
//Zac
inget försvar, men de flesta krogar har olika sorters vin, även om man köper styckvis.
SvaraRaderaSkulle det var så att det bevisas att de/hon druckit husets billigaste blask - så blir jag fundersam.
Om man klarar att dricka 9-10 glas vin på en kort kväll - och fortfarande står på benen - går på benen - så blir jag bekymrad. Det är en stor tolerans, såväl för en man som en kvinna.
Jag är mest förvånad över att det tillåts att man dricker alkohol under jour. Jag känner då rakt inte till någon annan typ av arbetsplats som tillåter det.
SvaraRaderaMen som vanligt så är det sällan frågan i sig som ger avgörandet, det är halvsanningarna och de rena lögnerna som formar slutresultatet.
//Zac
Jag är mest förvånad över att det tillåts att man dricker alkohol under jour. Jag känner då rakt inte till någon annan typ av arbetsplats som tillåter det.
SvaraRaderaMen som vanligt så är det sällan frågan i sig som ger avgörandet, det är halvsanningarna och de rena lögnerna som formar slutresultatet.
//Zac